Website biedt hulp bij huis met restschuld

20-01-2015

Iedereen die informatie zoekt over wat hij kan doen als zijn huis 'onder water' staat, kan vanaf maandag terecht op de website www.huisonderwater.eu. Op deze website staat bij welke organisaties huiseigenaren met een restschuld terechtkunnen voor advies of hulp. Het is een initiatief van de NVVK, de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. Ook de NVM is betrokken bij dit initiatief.

Door de economische crisis zien veel huiseigenaren dat de verkoopwaarde van hun huis lager is dan de hypotheeksom. Bij eventuele verkoop betekent dit een restschuld; het huis staat 'onder water'. Dit is volgens De Nederlandsche Bank op dit moment de realiteit voor zo’n miljoen huishoudens.

Huiseigenaren weten vaak niet wat dit voor hun hypotheek en financiële situatie betekent. Op de website kunnen ze hun situatie in kaart brengen en bekijken welke mogelijke oplossingen er zijn.

Joke de Kock, voorzitter van de NVVK, de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren: “Sinds 2010 zien wij dat huishoudens met bovenmodale inkomens en regelmatig in het bezit van een eigen woning, zich steeds vaker bij onze leden melden voor schuldhulpverlening”. Reden voor de NVVK om het initiatief te nemen om met alle stakeholders in gesprek te gaan om actuele en relevante informatie voor huiseigenaren te verzamelen en op toegankelijke wijze te ontsluiten via de website www.huisonderwater.eu.